McDowell Mountain Ranch Recreation Center

Scottsdale, Arizona

A thoughtful renovation draws in the surrounding landscape.

  • All trees on site were protected in place and several specimen accent plants were salavged and reused on site to maintain the existing desert character.

  • Sandblasted footprints of native animals roam over the existing and new walks encouraging curiosity and exploration.

Dig Studio worked to thoughtfully renovate the McDowell Mountain Ranch Recreation Center that was nestled into an existing neighborhood. The site sits adjacent to a prominant wash and features abundant views of the nearby McDowell Mountains.

 

Dig’s concept for the renovation was to expand the natural setting and draw elements into the site in a playful way. Informational graphics that bring awareness to the native flora and fauna are woven into the play features, highlighted by critter tracks that raom over the site. A pair of kid friendly binoculars encourages visual exploration vibrant play equipment brings energy to the space.

 

The existing pool area was expanded to include a new program area featuring grills, a ramada, and open lawn perfect for celebrating the amazing views.

Related Projects: